Ackerman Éva


Ackerman Éva

1938-ban született Miskolcon. Már gyermekkorában legkedveltebb elfoglaltsága volt a rajzolás, festés. Az Egri Pedagógiai Főiskola Rajz Szakán került először irányítás alá. Mestere Jakuba János festőművész volt. 1960-1968 között az iskola rajztanára volt. A budapesti Fáklya Klubban több kiállításon vett részt. 1968-ban Somogy megyébe települt. Ezt követően több önálló kiállítása volt, így Kadarkúton, Kaposváron, Nagyberkiben, Mosdóson, Sávolyban, Komlón, Taszáron, Ózdon, Miskolcon, Sárospatakon, Kőröshegyen, Budapesten, Sásdon, stb. Több éve tagja a Művészbarátok Egyesületének és a Hungart Vizuális Művészek társaságának.

Sokféle technikát alkalmaz. Szereti a fény-árnyék kontrasztokat, a meleg pasztell színeket. Híve a Cezanne-i kulminációs elméletnek, mely szerint minden festménynek van egy középpontja, és az összes többi képelem ennek van alárendelve.

Minden vágya, hogy alkotásaival másoknak átadja gondolatait, érzéseit, és hogy képességeit - mint a Teremtő ajándékát - kamatoztassa mások örömére.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. augusztus 15.
Nézettség: 3,149 Kategória: Képzőművészek » Festőművészek
Előző cikk: Aby-Szabó Csaba (Szabó-Csaba) Következő cikk: Ackerman-Bakos Rita


   







Tetszik  





Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: