Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Híres-emberek

Híres-emberek


   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 159x186 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2015. március 3. 14:20
Március 3 - A Sabin Csepp Napja - 1993.március 3-án hunyt el a gyermekbénulás elleni Sabin csepp kifejlesztője Dr.Albert Sabin.A 19.század végén kezdődtek a nagy gyermekbénulás járványok. Izombénulást okoz ez a betegség,melynek következtében,elsősorban a végtagok válnak mozgásképtelenné. A légzésben részt vevő izmokat is érintheti,ekkor élethosszig tartó mesterséges lélegeztetés szükséges vagyis a vastüdő használata.Sabin 1954-ben alkotta meg a szájon keresztül adható vakcinát az egyesült államokban.196o-ban kezdték használni,elsőként Magyarországon tették kötelezővé.2oo2.június 21-én deklarálta a WHO,hogy Európa mentes a vad polio vírustól.
Hrotkóné-Bálint Ágnes
kedd, 2015. március 3. 18:18
Nagy áldás a világnak!
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. március 13. 17:18
Kedves Ági és Icu! Bizony a gyermekbénulás az én koromban és az előtte lévő korokban nagyon aratott.Nem volt mivel védekezni.Emlékszel úgy tíz éves lehettem,és ha megláttunk ilyen beteg gyermekeket a szüleim azonnal eltessékeltek a helyszínről.A Hévízi Honvéd Szanatórium,ahová mi is járunk,ők fogadják nyaranta egy hónapra a még élő tolókocsis vagy járóképes betegeket.
Bizony nagy áldás,hogy ma már száműzték ezt a gyógyíthatatlan betegséget és kis gyermek korban édes cseppek formájában immúnissá lehet tenni őket.
Köszönöm mindkettőtöknek az észrevételeket és mivel szóltatok,így válaszolni is tudok.Szeretettel üdvözöllek benneteket Árpád

Üzenet írása